Veelgestelde vragen.

Wat zijn de kosten? c

We kunnen geen standaard prijzen geven omdat ze nu eenmaal niet in afgekaderde hokjes passen. Elk design is persoonlijk maatwerk en heeft daarom ook zijn eigen prijs. Zelfs een eenvoudig ogend design kan soms veel tijd in beslag nemen door specifieke details. Meer weten over mogelijkheden of een richtprijs? Neem gerust eens vrijblijvend contact op.

Hoe lang duurt het spuiten? c

De productietijd van het spuiten is c.a. drie weken (afhankelijk van het ontwerp). Definitieve data voor starten van het spuitwerk en levertijd worden in overleg bepaald.

Verkoopt u ook helmen? c

Ja, van topmerken Arai, Bell, Stilo en scherpgeprijsde helmen van Elite. Deze kunt u zelf bestellen via de webshop of aanschaffen in de studio.

Kan ik ook een gebruikte helm aanleveren? c

Voor het mooiste resultaat is een nieuwe helm het beste. Een helm met lichte gebruikssporen is ook geen probleem. Zolang deze kleine beschadigingen oppervlakkig zijn kunnen deze tijdens de voorbereiding eruit geschuurd worden. Het overspuiten van een reeds gespoten helm of met fabrieksprint is niet te adviseren. 

Hoe onderhoud ik mijn helm het beste? c

Wees zuinig op uw gespoten helm. Laat de helm niet los in de stoel liggen. Berg de helm nooit vochtig op in een afgesloten ruimte maar zorg ervoor dat het binnenwerk droog is door het eerst goed te laten ventileren.
Het schoonmaken kan eventueel met lauwwarm water en een heel klein beetje afwasmiddel gebeuren. Beter nog zijn de speciale onderhoudsproducten van Molecule Motorsports voor binnen- en buitenzijde die te vinden zijn in de webshop.

Wat zou ik nog moeten weten over het spuiten van helmen? c

Het spuiten van helmen is handwerk en kost gemiddeld twintig tot dertig uur per helm. We streven naar perfectie, maar enige speelruimte tijdens het proces is soms nodig, hoewel we dit tot een minimum beperken. Er kan er eventueel iets (minimaal) aangepast moeten omdat dit ten goede komt aan het eindresultaat. Dit gaat altijd in overleg. Of het spuiten neemt meer tijd in beslag dan van te voren bedacht is. Helmen gaan pas de deur uit wanneer het aan onze kwaliteitseisen voldoet.